Nuuksion Kansallispuisto: Korpinkierros

Kansallispuistot ovat kiinnostaneet minua jo muutaman vuoden, mutta ensin autottomana niiden tutkiminen ei tullut kuuloonkaan ja sen jälkeen seurattomuus on pitänyt minua poissa. Kuitenkin nyt, kun asun noin puolentunnin ajomatkan päässä kansallispuistosta, oli viimeinkin aika tehdä asiaan korjaus ja varmastikkaan tämä ei jäänyt viimeiseksi kansallispuisto vierailuksi, vaan toivottavasti tulevana kesänä onnistuisi vierailla vielä jossain toisessakin kansallispuistossa, sekä tietenkin tutustua tarkemmin myös muihinkin nuuksion reitteihin.

Viimeinkin sitten sunnuntaina 16.4 käänsin auton nokan kohti nuuksiota. Nuuksioon lähtiessä ei minulla oikeastaan ollut mitään isompia suunnitelmia reitistä tai oikeastaan mistään muustakaan, vaan ajattelin mennä ihan fiiliksen mukaan. Reitiksi valikoitui 7km pitkä korpinkierros, joka on myös yksi nuuksion kuudesta rengasreitistä.

Reitit ovat selkeästi merkattuja ja merkinnät sijaitsevat tarpeeksi lähellä toisiaan, joten yhdellä silmäyksellä saa todella hyvän varmuuden siitä, että on varmasti menossa oikeaan suuntaan.

Korpinkierroksella reittimerkintänä on keltaiset "timantit" puissa, osassa reittiä muutama merkintä oli keltaista maalia puussa, mutta siltikin reitti oli selkeä siltä osalta, eikä tarvinnut miettiä että eksyykö sitä loppupeleissä reitiltä.

Korpinkierroksen reittimerkintää
Vielä näin keväällä reitti ei ollut ehkä ihan kauneimmillaan, sillä esimerkiksi kaikki reitillä sijaitsevat lammet olivat vielä suurimmaksi osaksi jäässä. Kuitenkaan en antanut sen vaikuttaa ja toisaalta juuri näihin aikoihin on hienoa nähdä, miten maailma alkaa taas heräilemään pitkän talven jäljiltä.

Korpinkierroksella on vaihtelevaa maastoa aina rakennetusta pohjasta luonnonpohjaan, joka on paikoitellen juurakkoisempaa ja epätasaisempaa. Kuitenkin reitti on helppokulkuista myös luonnonpohjalla, mutta ehkä ihan perheen pienimmille reitti voi olla haastava, sillä parissa kohdassa oli aika jyrkkää nousua / laskua, riippuen miten päin reitin kiertää.

Itse sain tähän reissuun menemään reilut pari tuntia, josta osa tuli kylläkin käytettyä geokätköilyyn sekä valokuvaamiseen. Korpinkierrokselta löytyy kuuden erityyppisen kätkön sarja, josta saa hyvin tekemistä reitille, ellei onnistu tekemään kuten allekirjoittanut, ja melkein kävelee kätköjen ohitse...
Suosittelen kuitenkin kaikille käymään edes jossain kansallispuistossa ja tekemään vaikka vain jonkin lyhyen kierroksen, jos ei ole ihan varma siitä, että haluaisiko tehdä mitään pidempää ja mahdollisesti laajempaa kierrosta puistossa. Kuten jo ylempänä mainitsinkin, itse tulen varmasti vielä tutustumaan muihinkin nuuksion reitteihin ja maamme kansallispuistoihin. Hyviä neuvoja ja vinkkejä löytyy luontoon.fi sivustolta.Muutamasta kohtaa reittiä löytyy myös opastekylttejä

Kommentit